Tävlingsreglemente SM

TR för Fjord SM

Här finns tävlingsreglementet för SM-tävlingarna att ladda ner och skriva ut.

Uppdaterad 2020-01-01

TR Fjord SM

Vi hoppas att fjord-SM 2020 ska kunna genomföras, men även detta är förstås osäkert. Tills vidare planerar vi för att det hålls.

De extra kvalmöjligheter för fjord-SM 2020 som beslutades vid förra mötet (se summering från detta möte den 4 april) kompletterades med följande ytterligare möjligheter att kvala till fjord-SM samt unghästchampionat och fjord-SM för juniorer:

• Två godkända resultat i appen Ridely enligt samma krav som gäller enligt TR, bortsett från att appen ersätter kravet på lägst lokal nivå. Ridely erbjuder kvalmöjlighet i dressyrridning och hoppning.
  • För de öppna klasserna beslutades att som det räcker med ett kval enligt TR (dvs två behövs inte) alternativt två godkända kval på aktuell nivå i appen Ridely.

Styrelsen beslutade även att inte godkänna resultat på klubbtävling eller motsvarande som kval, eftersom Ridsportförbundet stoppat all tävlingsverksamhet.

Till alla som hoppas på SM:
Vi har lagt till ytterligare några möjligheter till kval (även DressagePower och förlänger 24-månaderspersioden till och med fjord-SM 2018), och samlar alla i denna text, för att göra det mera överskådligt:
- 5-åringar som deltagit i Unghästchampionatet 2019 är automatiskt kvalade till 6-års championatet 2020 i samma gren.
- 24-månaders kval enligt gällande TR räcker i SM-klasser, och det krävs alltså inget kval de senaste 12 månaderna. I denna pe...rsiod räknas även fjord-SM 2018, och resultat från och med då kan alltså tillgodoräknas.
- Alla som deltog i SM 2019 är kvalade i samma klass på SM 2020 utan ytterligare kval.
- Ett godkänt kval de senaste 12 månaderna enligt TR räcker för kvalificering på egna meriter för såväl SM, junior-SM och Unghästchampionat.
- Två godkända resultat i appen Ridely eller DressagePower enligt samma krav som gäller enligt TR, bortsett från att appen ersätter kravet på lägst lokal nivå. Apparna erbjuder kvalmöjlighet i dressyrridning och hoppning.
- För de öppna klasserna räcker det med ett kval enligt TR (dvs två behövs inte) alternativt två godkända kval på aktuell nivå i appen Ridely.
Resultat från klubbtävling eller motsvarande räknas däremot inte som kval, eftersom Ridsportförbundet stoppat all tävlingsverksamhet.

Uppdaterad 2020-04-26

Uppdaterad 2018-10-21